Materiály

Materiály

  •  
    Publikace

    Nicola Gori: Blahoslavený Carlo Acutis

    Italský teenager, který zemřel v roce 2006 ve věku patnácti let, působí doslova jako zjevení. Na první pohled normální kluk své doby, veselý a komunikativní, který rád jezdí na výlety, má své oblíbené pejsky, s nimiž natáčí zábavná videa, a velkou vášeň pro počítače. Ještě víc ale tíhne k Božím věcem. Prosadí si první svaté přijímání dřív, než bývá zvykem, a od té doby chodí denně na mši. „Eucharistie je moje autostráda do nebe,“ prohlásí Carlo později a je znát, že její význam chápe do velké hloubky. Evangelia zná skoro nazpaměť. Ze svých úspor se stará o řadu bezdomovců. Přirozeně se stává i misionářem ve svém okolí, pro Boha získává řadu svých vrstevníků i dospělých, včetně několika přátel hinduistů. Když se ptali jeho maminky, jak vůbec objevil víru, jestliže rodina byla prakticky nevěřící, paní Antonie bez obalu přiznala: „Určitě ne zásluhou nás rodičů, to klidně zveřejněte… Mě osobně Carlo zachránil. Byla jsem ve víře negramotná.“

    Takových je nás možná víc… Kéž nás tento „Boží influencer“ při četbě provází svou přímluvou, abychom svůj život dokázali prožít tak krásně a naplno jako on.

    K dispozici v e-shopu a knihkupectvích. 

     

    Kateřina Lachmanová: Novéna s blahoslaveným Carlem Acutisem

    Následující novéna neboli devítidenní modlitba, při níž prosíme bl. Carla Acutise o přímluvu u Boha, je postavena na některých jeho krátkých, zato však „výživných“ výrocích. Může být použita jako mini duchovní obnova, ať už individuálně nebo ve společenství, ale také jako prosba o světlo a pomoc v nesnázích, případně jako přímluvná modlitba za druhé: za obrácení našich blízkých – sourozenců či kamarádů, rodičů, vlastních dětí nebo kmotřenců –, za uzdravení vztahů v rodině, za těžce nemocné, za lidi v závislostech atp.

     

    K dispozici v e-shopu a knihkupectvích.

     

    Corinna Turnerová: Boží ajťák

    „Máš leukémii.“ – Daniel se právě dozvěděl asi nejhorší zprávu, jakou si může teenager vyslechnout. Jeho rodiče jsou v šoku. Lékaři vidí jeho budoucnost tak půl na půl. Co bude dál?
    Daniel se v zoufalství obrátí o pomoc na svého faráře. Kněz ho seznámí s osudem Carla Acutise, chlapce v jeho věku, s velmi podobnými zájmy – který ale už není mezi živými. Daniel si nejdřív pomyslí, co je to za nápad... Ale jak se snaží vyrovnat se svou nejistou budoucností, vzniká mezi ním a svatým chlapcem Carlem pozoruhodné pouto, snad i přátelství.
    Jste mladí a zajímají vás svatí, ale jejich životopisy se vám zdají nudné nebo nepravděpodobné? Pak je tento svižně napsaný příběh z covidové doby, v němž vystupuje „Boží ajťák“ Carlo Acutis, určen právě vám.

     

    K dispozici v e-shopu a knihkupectvích.

     

    Carlo Acutis (komiks)

    komiks Carlo AcutisNedávno blahoslavený „Boží ajťák“, jak se mu taky přezdívá, si během pár let získal srdce lidí po celém světě. Skvělý komiks francouzských autorů nám přibližuje jeho příběh.

    Carlo Acutis (1991–2006) vyrůstal v Miláně, žil úplně normálně, měl spoustu zájmů jako jeho vrstevníci, jen vykazoval dost nezvyklý „tah na branku“, pokud šlo o víru v Krista a život podle evangelia. Jeho nenásilné svědectví přitáhlo k Bohu spoustu lidí, na prvním místě jeho rodiče, ale i řadu spolužáků či přátel, dokonce i několik hinduistů. Bylo mu teprve patnáct, když náhle zemřel na akutní leukémii. Pochovaný je v Assisi, kam jezdil na prázdniny.
    Zdá se, že v nebi nezahálí, právě naopak; má mnohem širší pole působnosti: téměř denně přicházejí rodině svědectví o zázračných uzdraveních či obráceních na jeho přímluvu.

    Tak neváhejte a seznamte se – sympaťák Carlo vás rád přijme mezi své přátele! ????

    CAMILLE W. DE PRÉVAUX

    FABRIZIO RUSSO

     

    K dispozici v e-shopu a knihkupectvích.

  •  
    Videa

  •  
    Obrázky

     

          

  •  
    Webové stránky

    http://www.carloacutis.com/ – mezinárodní web

    http://www.apparizionimadonna.org/ – mariánská zjevení

    http://www.miracolieucaristici.org/ – eucharistické zázraky

    http://www.carloacutis.net/InfernoPurgatorioParadiso/ – peklo, očistec, ráj

    http://www.carloacutis.net/AngeliDemoni – andělé a démoni

    http://www.carloacutis.com/fr/association – asociace přátel Carla Acutise

    https://www.causesanti.va/it/santi-e-beati/carlo-acutis.html – profil Carla na webu Dikasteria pro kauzy svatých ve Vatikánu

     

  •  
    Další materiály

    Bude doplněno